Wc verstopt, wat nu?

Wanneer de wc verstopt zit, is dit erg vervelend. Je kan niet meer naar de wc wanneer dit nodig is en er is geen mogelijkheid om de wc door te trekken. Het is belangrijk dat de wc zo snel mogelijk ontstopt wordt. Je kunt dit op meerdere manier doen om te voorkomen dat het probleem eventueel erger zal gaan worden.

Baking soda en azijn

Baking soda en azijn kunnen een hele hoop wonderen doen. Het is de bedoeling dat je baking soda in de wc gooit in combinatie met azijn. Dit zal een oplossingsmiddel kunnen zijn. Het zorgt ervoor dat de verstopping verholpen zal kunnen worden. De wc verstopt hebben zitten kun je op die manier oplossen. Het is handig om veel baking soda te gebruiken en wat minder azijn.

Het is de bedoeling dat je dit even een tijdje in de wc laat liggen. De wc verstopt hebben zitten los je dan op door even door te trekken. Zodra je dit gedaan hebt, zal de wc door moeten lopen. Als dit niet het geval is, is de wc nog steeds verstopt. Dan zal er een ander manier moeten worden toegepast om het probleem op te lossen.

Rubberen handschoenen.

Wc verstopt, wat nu? Heb je rubberen handschoenen in huis? Dan kun je deze aan doen en kijken of je de wc verstopping op die manier kunt gaan verhelpen. Soms zit er een prop met wc-papier vast in de wc. Door dit met je handen er uit te halen, is het probleem vrij eenvoudig opgelost.

Het probleem is makkelijk opgelost door de prop er uit te halen en in het vervolg geen grote proppen meer in de wc te gooien. Vaak kunnen kinderen hier de oorzaak van zijn. Je zal met je kinderen kunnen overleggen om dit te voorkomen.