Wat is een SPC vloer?

Steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer. Dit is niet zo gek aangezien de vloer niet alleen ontzettend sterk is, maar ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Toch is deze vloer compleet achterhaalt door de komst van de nieuwe SPC vloer. Deze vloer zorgt voor een ultiem gebruiksgemak en combineert de voordelen van laminaat, PVC en keramische tegels. Maar wat is een SPC vloer nou precies? In deze blog vertellen wij je alles over deze revolutionaire vloer.

Kern van kalksteen

Het bijzondere aan een SPC vloer is dat het een kern van kalksteen, oftewel een rigid core heeft. Hierdoor is de vloer ontzettend zwaar en weegt het ongeveer 10 kilogram per vierkante meter. Dit maakt het tillen van de planken geen pretje, maar zorgt er wel voor dat de vloer ontzettend sterk is. Een SPC vloer kan hierdoor tegen een stootje. Daarnaast is de vloer gemakkelijk te leggen dankzij een gepatenteerd kliksysteem. Dit maakt het mogelijk om de planken eenvoudig aan elkaar te klikken net zoals bij het Douwes Dekker laminaat.

IXPE-ondervloer

Tijdens het leggen van een SPC vloer is het verstandig om gebruik te maken van een IXPE-ondervloer. Deze ondervloer heeft een dikte van 1 millimeter en kan hierdoor perfect over kleine oneffenheden gelegd worden. Dit zorgt ervoor dat de ondervloer direct anhydriet of een cementdekvloer gelegd kan worden zonder te egaliseren. Een ander voordeel is dat de SPC vloer eventueel direct over een bestaande vloer gelegd kan worden. Het is hierbij wel belangrijk dat de ondergrond niet te veel oneffenheden hebben. Dit kan in de loop der jaren de SPC vloer beschadigen.

Bijkomende voordelen

Nu je weet wat een SPC vloer is, is het belangrijk om te weten dat deze vloer meerdere bijkomende voordelen heeft. Zo is deze vloer volledig waterbestendig. Hierdoor is een SPC vloer uitermate geschikt voor gebruik in de keuken, toilet en de badkamer. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken bij lekkages of vochtproblemen.  Daarnaast is een SPC vloer voorzien van een speciale antisliptoplaag. Dit zorgt ervoor dat de vloer stroever is dan andere vloeren. Zelfs wanneer de vloer nat is! Door dezelfde toplaag is de SPC vloer ook nog eens gemakkelijk schoon te maken. Melk, verf en andere vloeistoffen kan je zonder moeite verwijderen. Als laatste is de vloer volledig krasbestendig. Dit maakt de vloer perfect voor een huishouden met kinderen of huisdieren.

Een SPC vloer is een nieuwe vloer die is ontstaan door jaren van innoveren. Door verschillende eigenschappen van andere vloeren te combineren is de SPC vloer de perfecte vloer voor in een modern huishouden. De vloer is zowel sterk, waterbestendig en krasbestendig. Wat wil je nog meer?