Waarom schakel je lekdetectie in?

Heb je last van een lekkage in of rondom je woning? Het is belangrijk om hier snel op te reageren om grote schade en hoge kosten te voorkomen. Daarom geven wij in dit artikel antwoord op de vraag: “waarom schakel je lekdetectie in?” 

Waarom schakel je lekdetectie in? 

Je schakelt lekdetectie in wanneer je vermoedt dat je last hebt van een lekkage. Je hoeft dus niet te wachten tot het water uit de muren, het plafond of de vloer komt. Eigenlijk ben je dan al te laat met het opsporen van een lekkage. Je wilt namelijk voorkomen dat er een grote lekkage ontstaat, omdat stil liggend water al snel voor schade kan zorgen. Zie je het water al stromen, dan is het niet nodig om iemand in te schakelen voor lekdetectie. Je kunt immers al zien waar het lek precies zit. 

Lek is te klein om zelf op te sporen

Je schakelt lekdetectie dus in zodra je het gevoel hebt dat er ergens een lek zit. Dit kun je merken door een hogere waterrekening of schimmel en vochtplekken op de ramen, muren, kitnaden en de vloer. Heb je hier regelmatig last van, dan is het de moeite waard om te investeren in lekdetectie. Met apparatuur kunnen hele kleine lekkages namelijk ook opgespoord worden. 

Plek van het lek is niet zichtbaar 

Liggen de leidingen die lekken niet bloot, dan is het lastig om de precieze plek van het lek te achterhalen. Schakel in dit geval ook een expert in, omdat deze zonder de muren, vloer of het plafond te slopen kan achterhalen waar het lek zit. Is het lek, groot of klein, gevonden? Dan kun je aan de slag met het repareren van het lek en de eventueel opgelopen schade.