Tips voor het verdelgen van een wespennest 

Tips voor het verdelgen van een wespennest

Het verdelgen van een wespennest is een klus die je beter niet zelf aanpakt. De kans dat je tijdens het verdelgen wordt geprikt is namelijk altijd aanwezig. Zelfs als je beschermende kleding aan hebt! Ontdek hier onze tips voor het verdelgen van een wespennest

Bescherm jezelf goed 

Ga je aan de slag met het zelf verwijderen van een wespennest? Kijk dan goed uit en zorg ervoor dat je je huid en ogen goed beschermd. Trek dubbele lagen kleding aan met lange laarzen, stevige handschoenen, een veiligheidsbril en een sjaal zodat je helemaal beschermd bent. Heb je een imkerpak in huis? Dan trek je het pak aan tijdens de bestrijding. Houd er echter altijd rekening mee dat wespen door kleding heen kunnen prikken. Je bent dus nooit helemaal veilig tijdens het verdelgen van een wespennest.

Schakel bij een groot nest een expert in 

Is het nest geen klein bolletje meer, maar herbergt het nest duizenden wespen? Schakel dan een expert in voor het veilig verdelgen of verplaatsen van het nest. Ontdek je het nest in de winter en overweeg je om het nest te laten hangen, dan adviseren wij om het nest alsnog te verwijderen. Wespen kunnen namelijk niet alleen overlast veroorzaken voor de bewoners waar het nest hangt, maar ook voor huisdieren en mensen in de buurt. 

Wat moet je juist niet doen?

Gebruik geen vuur of heet water om de wespen uit het nest te jagen. Het is ook niet verstandig om wespen dood te slaan, omdat ze via het gif een specifiek feromoon vrijlaten. Dit heeft een geur waar andere wespen agressief van worden, en dat wil je juist voorkomen tijdens het verdelgen van een nest. Het in de brand steken of nat maken van een nest heeft hetzelfde effect.