Kiezen voor kunstgras in de tuin van een nieuwbouwwoning

De laatste jaren is de populariteit van kunstgras voor tuinen in nieuwbouwwoningen flink gegroeid. Veel huiseigenaren zijn nu op zoek naar manieren om hun tuinonderhoud te verminderen en een meer esthetische buitenruimte voor hun gezin te creëren. Kunstgras is een ideale oplossing; het vereist minimale zorg en kan zorgen voor een onderhoudsvrij gazon om het hele jaar door van te genieten. Het is ook een mooie manier om direct impact te maken op de uitstraling van een tuin in een nieuwbouwwoning. Met dit in het achterhoofd gaan we in deze blogpost in op de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van kunstgras voor een tuin in een nieuwbouwwoning. We kijken naar de beschikbare soorten kunstgras, de mogelijke kostenbesparingen van kunstgras en enkele tips voor het installeren van kunstgras. Uiteindelijk is deze blogpost bedoeld om huiseigenaren de informatie te geven die ze nodig hebben om een weloverwogen beslissing te nemen of kunstgras de juiste optie is voor hun nieuwbouwwoning.

  1. Bekijk de beschikbare kwaliteit en soorten kunstgras

Bij de keuze voor kunstgras voor uw nieuwbouwwoning is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare kwaliteit en soorten kunstgras. Het meest gebruikte kunstgras is gemaakt van een combinatie van polyethyleen- en polypropyleenvezels, die met elkaar verweven zijn en voorzien zijn van een beschermende coating. Dit zorgt voor een realistische look en feel en is duurzaam genoeg om bestand te zijn tegen slijtage door dagelijks gebruik. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten kunstgras verkrijgbaar, van laagpolig gras tot hoogpolig gras dat ideaal is om in te sporten. Zorg ervoor dat u de opties beoordeelt en degene kiest die het beste bij uw behoeften en budget past.

  1. Houd rekening met de kosten van installatie en onderhoud

Bij het overwegen van kunstgras voor in de tuin bij een nieuwbouwwoning is het belangrijk om rekening te houden met aanleg- en onderhoudskosten. Het installeren van kunstgras kan duur zijn, afhankelijk van de grootte van het gebied dat u bedekt. Onderhoudskosten zijn onder andere het gras harken, instrooizand vervangen en behandelen met een speciale reinigingsoplossing. Als u ervoor kiest om voor kunstgras te gaan, moet u ervoor zorgen dat de kosten van doorlopend onderhoud de moeite waard zijn, aangezien deze in de loop van de tijd kunnen oplopen.

  1. Denk aan de afwatering en waterretentie van het kunstgras

Bij de keuze voor kunstgras voor de tuin van uw nieuwbouwwoning is het belangrijk om rekening te houden met de afwatering en waterretentie van het gras. Kunstgras neemt niet op dezelfde manier water op als natuurgras, dus u moet er zeker van zijn dat het afvoersysteem van uw tuin geschikt is om overstromingen of waterplassen te voorkomen. Richt, indien mogelijk, voor het leggen van het kunstgras een proefveld in uw tuin in en controleer de afvoercapaciteit van het gras. Mogelijk moet u naar drainageoplossingen kijken, zoals waterdoorlatende bestrating, om ervoor te zorgen dat uw tuin het regenwater gemakkelijk kan verwerken.

  1. Vergelijk de esthetische voordelen van kunstgras met echt gras

Als het gaat om kunstgras versus echt gras, is het esthetische debat een lastige. Aan de ene kant zorgt echt gras voor een weelderige, groene uitstraling die niet kan worden nagebootst met kunstgras. Aan de andere kant heeft kunstgras zijn eigen unieke voordelen. Zo is het makkelijker te onderhouden en kan het meer slijtage verdragen dan echt gras. Bovendien hoeft het niet te worden bewaterd of gemaaid, wat een enorme tijdsbesparing kan opleveren. Uiteindelijk komt de keuze neer op persoonlijke voorkeur en wat het beste past bij de uitstraling van uw tuin.

Bron: Kunstgrashuis.nl