Je huis beter beveiligen

huis beveiligen

Een veilig huis wil iedereen. Maar lang niet iedereen heeft zijn huis niet goed beveiligd. Iets dat eigenlijk best raar is. Er zijn namelijk veel aanpassingen mogelijk die niet eens heel veel geld kosten en waarvoor je niet goed hoeft te zijn in klussen. Natuurlijk wil je geen ongenode gasten in je huis. Daarom geef ik een aantal tips die je kunt toepassen om je huis beter te beveiligen. 

Beveilig je voordeur

Inbrekers komen over het algemeen binnen via een deur. Je voordeur is hierbij meestal het doelwit. Er zijn meerdere manieren hoe inbrekers te werk gaan. Meestal wordt een deur geflipperd, geforceerd of ingetrapt. Er zijn meerdere manieren om dit tegen te gaan. De eerste is een meerpuntsslot. Dat betekent dat je niet één slot op de deur hebt maar meerdere sloten. Om te voorkomen dat je deur kan worden geflipt (met een pasje openmaken). Kun je overwegen om een anti-inbraak strip aan te schaffen. Hierdoor is de naad van je deur niet meer zichtbaar en kan er dus geen pasje tussenkomen. Om je slot beter te beveiligen kun je gebruik maken van een veiligheidscilinder.

De achter deur beveiligen

De achtertuin is ook een gewilde plek voor inbrekers. Het is namelijk vaak omringd door schuttingen of bosjes. Hierdoor ben je bijna niet te zien als inbreker. Een goede reden dus om je achter deur extra goed te beveiligen. Daarnaast hebben achterdeuren vaak schanieren aan de buitenkant waardoor het voor criminelen heel makkelijk is om je deur eruit te halen. Het enige wat ze hoeven te doen is namelijk de pinnen van de deur eruit te slaan met een hamer. 

Inbrekers houden niet van licht

Een inbreker houdt niet van licht. Dat is één van de redenen waarom inbrekers in de nacht te werk gaan. Daarom werkt het goed om buitenverlichting aan te schaffen. Bij voorkeur eentje op beweging. Dit schrikt nog meer af doordat het licht steeds aan en uit gaat. Dit trekt meer aandacht. Vooral als je op vakantie gaat moet je iets met je verlichting doen. Zorg dat er een tijdschakelaar op je lampen zit. Hierdoor lijkt het namelijk dat er iemand thuis is doordat het licht steeds aan en weer uit gaat. Een andere tip voor als je op vakantie gaat. Berg je dure spullen goed op en niet in het zicht. Hiermee lok je het minder uit.