Ik heb lekkage, wat nu?

Lekkage oplossen

Lekkage is vervelend om last van te hebben. De kans is namelijk aanwezig dat het al schade aangericht heeft voordat je het gevonden hebt. Echter is het ook erg vervelend als je er snel bij bent. Hierom kan het handig zijn om direct actie te ondernemen bij lekkage. Echter weet niet iedereen hoe dit het beste aangepakt kan worden.

De locatie van de lekkage ontdekken

Als eerste is het belangrijk om de locatie van de lekkage te ontdekken. Het is mogelijk om dit te doen door zelf ongeveer te kijken waar de lekkage vandaan komt. Hierna is het mogelijk om een speciale lekkagedetectie in te schakelen. Vaak kun je zelf ongeveer de locatie aanwijzen door natte vlekken in het plafond of andere tekens van lekkage.

De lekkagedetectie gaat hierna aan de slag met het ontdekken van de locatie van de lekkage. Dit wordt door verschillende technieken gedaan. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een druktest. Hierdoor kan de precieze leiding van het lek ontdekt worden. Echter zijn er nog een aantal andere manieren die gebruikt kunnen worden.

Het lek oplossen

Om het lek op te lossen, is het vaak niet mogelijk om lekkagedetectie in te schakelen. Deze verwijzen je vaak door naar een loodgieter. Dit komt omdat een loodgieter gespecialiseerd is in het oplossen van lekken. Als je direct een loodgieter inschakelt, kan er onnodig sloopwerk plaatsvinden. Dit moet allemaal weer hersteld worden. Hierdoor kun je het beste eerst lekkagedetectie inschakelen.

Als de lekkagedetectie aangetoond heeft waar de lekkage zich bevindt, kan het lek opgelost worden. Door op een specifieke plek te breken, kan de loodgieter gericht het lek oplossen. Het gebroken gedeelte kan vaak direct opgelost worden door de loodgieter. Hierdoor is het niet nodig om een heel ander bedrijf in te schakelen voor het herstel van de schade.