Hoe beveilig jij jouw huis tegen inbraken?

Inbraakpreventie

Niemand zit te wachten op ongevraagd bezoek. Hierom kan het handig zijn om je huis te beveiligen tegen inbraken. Dit wordt ook wel inbraakpreventie genoemd. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt doen.

Inbraakalarm

Eén van de effectiefste oplossingen tegen inbraak is een inbraakalarm. Bij deze vorm van inbraakpreventie gaat er een alarm af als iemand zomaar iemands huis binnen wilt komen. Een inbraakalarm laat een inbreker schrikken en alarmeert anderen.

Een inbraakalarm is een elektronisch veiligheidssysteem dat de aanwezigheid van ongewenste gasten opmerkt en signaleert dat er iemand is. Dit kan een alarm zijn op de locatie zelf, maar ook een stil alarm die een nooddienst of jezelf waarschuwd dat er een indringer te vinden is in je woning.

Als je een inbraakalarm door wilt zetten naar de politie, kun je het beste kiezen voor een Borg-gecertificeerde meldkamer. De melding kan direct doorgegeven worden naar de politie als er iets aan de hand is. De situatie wordt wel van tevoren gecontroleerd.

Inbraakbeveiliging op ramen en deuren

Een andere effectieve manier om inbrekers tegen te gaan, is door middel van inbraakbeveiliging op ramen en deuren. Voor deuren zijn speciale sloten tegen inbraak te vinden. Er zijn verschillende soorten sloten te vinden die hiervoor kunnen zorgen. Meerpuntssluitingen zijn vaak je beste optie om voor te gaan. Hierdoor kan een inbreker de deur niet zomaar openbreken.

Voor een raam kun je het beste kiezen voor een draaikiepbeslag. Hierdoor is het mogelijk om je raam voluit en op een kier te laten staan. Dit maakt het mogelijk om het raam open te laten staan als je zelf niet aanwezig bent. Al zou een inbreker je raam breken om bij de klink te komen, kan die deze niet zomaar draaien.