Hoe sluit een loodgieter sanitair aan?

Losstaande badkuip professioneel aangesloten

Bij nieuwbouw of verbouwing van een woning kan het zijn dat sanitair opnieuw aangesloten moet worden. Dit wordt vaak gedaan door een loodgieter. Veel mensen vragen zich af hoe een loodgieter dit precies aanpakt. Dit is namelijk niet voor iedereen duidelijk.

Goede voorbereiding

Het belangrijkste gedeelte van het aansluiten van sanitair is de voorbereiding. Zonder goede voorbereiding is de kans namelijk groot dat het aansluiten van het sanitair niet zo makkelijk gaat. Dingen zoals het gereedschap zijn belangrijk om direct bij de hand te hebben.

Ook is het belangrijk om alle buizen en sanitair bij de hand te hebben. Hierdoor is het mogelijk om alles in één keer aan te sluiten. Hierbij kan het handig zijn om alles preventief op de juiste plek neer te leggen. Door van tevoren een plattegrond te maken, is het mogelijk om dit allemaal uitgedacht te hebben. Hierdoor voorkom je problemen tijdens het leggen.

Het leggen van het sanitair

Het leggen van het sanitair moet voorzichtig en goed gedaan worden. Omdat een loodgieter hier veel ervaring en technieken voor heeft, kan dit snel en effectief gedaan worden. Als je bang bent dat dit niet op de juiste manier gedaan wordt, is het belangrijk om het niet zelf te proberen. Anders is de kans erg groot dat er lekkage ontstaat. Dit wil je altijd voorkomen.

Als de leidingen niet goed gelegd worden, kan het water ontsnappen via de koppelingen tussen de leidingen. Voordat alle sanitair aangesloten wordt op de leidingen, kiest de loodgieter er vaak voor om alles nog een keer na te gaan voor de zekerheid. Dit voorkomt dat je te maken krijgt met lekkages. Daar zit je namelijk niet op te wachten in nieuw aangelegd sanitair.