Hoe kan ik besparen op makelaarskosten?

Wil jij jouw huis snel verkopen en ben je op zoek naar de juiste manier om dit te doen? Bagro Vastgoed kan jou hierbij helpen, het is een bedrijf met vastgoedmakelaar en zij zullen voor je klaar staat en zorgen voor een snelle en persoonlijke afhandeling. Verkoop daarom je huis bij Bagro Vastgoed. 

Bespreek de kosten voor de makelaar

De makelaar doet de onderhandelingen met de potentiële kopers, maar het onderhandelen begint bij jezelf, want het percentage aan makelaarskosten dat je aan de makelaar betaalt nadat je huis verkocht is (de zogenoemde courtages), ligt niet vast. Ga het gesprek met je makelaar hierover aan. Een courtage van een makelaar is dus onderhandelbaar. Je kan er ook voor kiezen om zelf jouw woning te verkopen. Je hoeft dan helemaal geen makelaarscourtage te betalen. Dan moet je wel zelf de bezichtigingen en onderhandelingen regelen.

Doe zelf de bezichtigingen

Wil je in kosten besparen? Spreek dan met jouw makelaar af dat jij de bezichtiging zelf doet. Dit kan je prima zelf doen, omdat je zelf ook veel weet over de woning en woonomgeving. Door dit al zelf te doen, kan jij al in duizenden euro’s besparen. Daarbij is het ook niet het ergste om te doen, want je kent zelf je eigen woning het best. Hiernaast kan je ook besparen door zelfs foto’s te maken van de woning. Houd er  wel rekening mee dat de foto’s van goede kwaliteit moeten hebben. Houd hier rekening met de lichtval en de camerakwaliteit. Maak ook geen foto’s in de avond. 

Zet social media in

Je kan besparen in betaalde advertenties, door jouw eigen social media in te schakelen. Vraag hierbij aan jouw volgers of vrienden of ze jouw post willen delen. Je kan hier tegenwoordig veel mensen mee bereiken. Social media heeft een ondersteunende rol bij de verkoop van een woning. Zij zorgen ervoor dat de woning onder de aandacht wordt gebracht bij de juiste doelgroep.

Kies voor een internetmakelaar

Bij het nemen van een internetmakelaar bespaar je vaak enorm in de kosten, omdat jij de zaken doet die je zelf ook kan doen. Vaak hebben internetmakelaars een vast tarief dat ze vragen voor hun diensten. Een vastgoed makelaar biedt in dat opzicht wel meer diensten, maar daar betaal je dan ook weer voor. Een voordeel aan een internetmakelaar is dat je zelf de touwtjes in handen hebt, dus je kan zelf inplannen wanneer je bezichtigingen plant en bij elke bezichtigingsaanvraag en bij elke bieding wordt je op de hoogte gehouden.