Een aanbouw bouwen aan je huis

aanbouw

Misschien herken je dit gevoel wel. Je hebt een prachtig huis met een grote tuin, ook de buurt is geweldig en het is dichtbij de school van je kinderen. Allerlei factoren waarom je jouw huis niet wilt verkopen. Aan de andere kant worden je kinderen groter of misschien is er zelfs gezinsuitbreiding. Dit zorgt ervoor dat je huis toch echt een beetje te klein begint te worden. De oplossing om op dezelfde plek te kunnen blijven wonen? Een aanbouw!

Maak een plan

Een aanbouw behoort dus tot de opties. Alleen eerst moet je vaststellen of het haalbaar is. Stel je zelf een aantal vragen. Is het echt nodig om te verbouwen? Hoeveel groter moet het worden? Wat mag het gaan kosten? De meest belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is. Ga ik zelf bouwen of laat ik het doen. Vaak is het het beste om het te laten doen. Als je geen verstand hebt van bouwen of klussen dan is het allereerst te lastig. Maar natuurlijk wil je ook in een veilig huis wonen. Wanneer je dit door een professional laat doen hoef je je hier geen druk om te maken.

Vergunning aanvragen voor het bouwen van je aanbouw

Wanneer je dacht dat je zomaar kunt beginnen met bouwen dan moet je jezelf toch echt even achter de oren krabben. Je hebt namelijk vaak te maken met vergunningen. Als je een aanbouw wilt bouwen dan dien je soms een vergunningsaanvraag te doen. Wanneer je aanbouw onder de 4 meter is dan is het in de meeste gevallen niet nodig. Wil je checken of je een vergunning moet aanvragen? Ga naar de website van je gemeente. Hier is een vergunningcheck te vinden. Deze laat in enkele minuten zien of je wel of geen vergunning nodig hebt. Wanneer de uitkomst is dat je inderdaad een vergunning aan moet vragen, dan kun je dit doen bij jouw gemeente.