Dit kun je doen om je bouwproject te beveiligen

Wanneer je als aannemersbedrijf met een nieuw bouwproject begint, wil je dat dit naar wens van alle betrokkenen verloopt. Om geen vertragingen in het bouwproces op te lopen is het belangrijk dat alles soepel en vooral zonder vertraging verloopt. Nu heb je niet 100% invloed op het op tijd opleveren van een woningen en daarmee het voorkomen van vertraging, Zo kunnen weersinvloeden een bouwproject aanzienlijk vertragen. Waar je wel invloed op hebt is vandalisme en diefstal. Wanneer je begint met een bouwproject het belangrijk dat je deze goed beveiligd. Wanneer er waardevolle materialen en gereedschap aanwezig zijn, is het laatste wat je wilt dat dit gestolen wordt en dit flink in de kosten loopt. Ook wordt er regelmatig vandalisme gepleegd op afgelegen bouwprojecten. Dit kan je voorkomen door het bouwproject te beveiligen,

Hoe goed een bouwproject beveiligen

Een bouwproject kan je op verschillende manieren beveiligen. Hoe goed je een bouwproject beveiligd hangt af van het bouwproject en de omgeving. Bij een klein bouwproject één huis, is het afschermen van dit bouwproject doormiddel van een aantal bouwhekken vaak voldoende. Heb je een groot project waar veel waardevolle materialen aanwezig zijn, kan je ervoor kiezen om naast bouwhekken ook extra bouwlampen te plaatsen. Door een bouwplaats te verlichten zorg je ervoor dat vandalen en dieven minder snel het bouwproject durven te bezoeken. Heb je een afgelegen project is het raadzaam om naast bouwhekken ook wegafzettingen te plaatsen. Hiermee scherm je niet alleen het bouwproject maar ook de weg ernaartoe af.  Heb je er waardevolle goederen liggen kan je er ook voor kiezen speciale beveiligingscamera’s voor bouwprojecten te plaatsen. Hiermee schrik je ongewenste gasten af en mochten ze alsnog je bouwplaats bezoeken heb je hier beelden van die je met de politie kunt delen.

Kosten beveiliging bouwproject

De kosten voor het beveiligen van je bouwproject kunnen heel verschillend zijn. Bij grote bouwprojecten zijn er vaak honderden tot duizenden euro’s beschikbaar om het gehele project te voorzien van beveiliging. Hier zie je dan ook naast bouwhekken vaak camerabeveiliging en bouwlampen. Omdat de aanschaf van beveiligingscamera’s vaak fors zijn, kiezen aannemers er vaak voor om deze te huren. Bij kleinere bouwprojecten is hier vaak iets minder budget voor beschikbaar. Om de kosten laag te houden kiezen aannemers er daarom vaak voor om de bouwhekken niet aan te schaffen, maar te huren. Helemaal wanneer je bouwhekken voor eenmalig gebruik nodig hebt, is het niet verstandig om ze aan te schaffen. Bouwhekken huren is dan een stuk voordeliger. Dit geldt ook voor wegafzettingen. Een wegafzetting is vaak iets dat je niet dagelijks gebruikt en daarom kan je ook het best een wegafzetting huren.

Uiteraard kan je vandalisme of diefstal nooit voorkomen, maar door te investeren in het beveiligen van je bouwproject minimaliseer je de kans hierop.